Events

Events

Keti Koti | Herdenkingsbijeenkomst 2023

30 juni 2023

Deze maand is door heel Nederland bijzondere aandacht voor het gezamenlijke slavernijverleden tijdens Keti Koti. In Zwolle wordt op 30 juni a.s. voor de vierde keer herdacht dat binnen het Nederlandse Koninkrijk de trans-Atlantische slavernij werd afgeschaft.

De eerste herdenking, 10 jaar geleden, werd georganiseerd door Zwocan (Zwolse Caribische Nederlanders). We nodigen je uit om met ons stil te staan bij het trans-Atlantische slavernijverleden; op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustasius, Sint Maarten en Suriname. Samen delen we verhalen, eren we degenen die hebben geleden en reflecteren we op de erfenis van het slavernijverleden in onze hedendaagse samenleving.

Programma 30 juni 2023
Comité 30 juni / 1 juli Zwolle is verheugd dat de Commissaris van de Koning in Overijssel, Andries Heidema, en onze burgemeester Peter Snijders een toespraak zullen houden bij de start van dit bijzondere herdenkingsjaar. De komende plechtigheid vindt weer plaats op de Nijkerkenbolwerk (naast Theater De Spiegel) van 19.00 – 20.00 uur, met dans, muziek, spoken word en de kranslegging. De krans is net als vorig jaar ontworpen en gemaakt door studenten van ZONE college, Green Design.

Dit event is openbaar en vrij toegankelijk, aanmelding is niet nodig.

(We nodigen je tevens van harte uit om ook de Viering Afschaffing Nederlandse Slavernij bij te wonen op 1 juli!)

Keti Koti Herdenking in Zwolle, 2022


Comité 30 juni / 1 juli Zwolle richt zich het komende jaar op het project Herinneren, Verwerken en Vooruit. Naar het verleden kijken, reflectie en leren voor de toekomst. Een proces dat zich zal blijven herhalen en staat voor een gezonde ontwikkeling. Wij zijn erg blij met het aantal groeiende partners in Zwolle en omgeving om dit onderwerp samen op te pakken en de verschillende perspectieven met elkaar te delen.

Event Tags :

Delen :

Tickets bestellen

Lijkt het jou leuk om aanwezig te zijn bij dit event? Bestel dan eenvoudig jouw tickets!