Gratis lezing: De geur van bruine bonen

Vijfenveertig jaar geleden, bij de onafhankelijkheid van Suriname, konden Surinamers hun Nederlandse paspoort alleen behouden als zij naar Nederland verhuisden. Wat de komst met hen deed, en met Nederland, hoe hun leven eruit ziet, waar ze om lachen en huilen, hoe de relatie is van Ilse, de hoofdpersoon met haar man en kinderen, wat nog doorwerkte vanuit de slavernij in families, laat Henna Goudzand Nahar zien in haar roman ‘De geur van bruine bonen‘.

 “(…) De geur van bruine bonen wroet nog het diepst in de psychologie van een Surinaams gezin in Nederland; zij (Henna Goudzand Nahar) laat op tal van bladzijden zien hoezeer de slavernijgeschiedenis ook in een moderne setting kan doorwerken. Intussen passeren tal van zaken die kenmerkend zijn voor mensen die een andere cultuur met zich meedragen.”

Michiel van Kempen, hoogleraar Caribische literatuur aan de Universiteit van Amsterdam

Het is niet noodzakelijk het boek te hebben gelezen voor deze bijeenkomst.

Datum, tijd en locatie

De gratis toegankelijke lezing vindt plaats op 24 juni 2022 en duurt van 18:00 – 21:00 uur. De lezing wordt gehouden in de Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes 1a, 8011 CV Zwolle. Opgave vooraf is verplicht bij de Stadkamer, zie hieronder de keuzemogelijkheden.

Aanmelden mét maaltijd

Een warme maaltijd BB met R (bruine bonen met rijst) wordt tegen betaling geserveerd tussen 18.00 en 18.45 uur en kost 5 euro. De lezing is gratis en start om 19.15 uur. Opgave vooraf verplicht in verband met de warme maaltijd.

Meld je hier aan voor maaltijd én gratis lezing bij de Stadkamer Centrum

Aanmelden zonder maaltijd

Wil je geen gebruik maken van deze maaltijd, maar wel bij de gratis lezing aanwezig zijn, meld je dan aan via onderstaande link.

Meld je hier aan voor gratis lezing ZONDER maaltijd bij de Stadkamer Centrum
Bruine bonen en twee vrouwen