Comité 30 juni / 1 juli Zwolle organiseert voor de tweede keer de Herdenking van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij in het Nederlands Caribisch gebied en Suriname. Voorafgaand aan de herdenkingsbijeenkomst zal er in het kader van de landelijke manifestatie Theater voor Keti Koti een muzikaal optreden zijn van pianist Djuwa Mroivili en countertenor Arturo den Hartog.

Countertenor Arturo den Hartog (1999) en pianist Djuwa Mroivili (1998) leerden elkaar kennen bij het Opera Forward Festival van De Nationale Opera en Ballet. Daar brachten ze samen een programma rond zwarte componisten die niet de waardering kregen die hun muziek verdiende.

Arturo en Djuwa willen een lans breken voor deze componisten en voeren daarom dikwijls muziek uit van o.a. Margaret Bonds en Florence Price.

Datum en tijd: 30 juni 2022 van 15:00 – 16:00 uur.

Locatie: Cultuurschip Thor aan de Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle. Het schip ligt in de Thorbeckegracht, naast het Pelserbrugje.

Entree: gratis, vooraf reserveren is verplicht in verband met beperkt aantal plaatsen. U kunt reserveren via https://zwolsetheaters.nl/programma/keti-koti-concert

Theater voor Keti Koti | Concert Djuwa Mroivili en Arturo den Hartog