Over ons

Over ons

Over ons

Stichting Comité 30 juni – 1 juli Zwolle is opgericht in september 2020. De stichting is ontstaan vanuit de ervaren behoefte onder een groep Zwollenaren om ook in hun stad aandacht te genereren voor het slavernijverleden.

De stichting zet zich, met lokale en landelijke partners, op een transparante wijze in voor het herdenken van de trans-Atlantische slavernij, en het vergroten van het bewustzijn van haar doorwerking in het heden. Activiteiten vinden plaats gedurende het hele jaar, met de nadruk op de maand juni.

Op 30 juni herdenken wij samen de offers die zijn gebracht door onze voorouders. Wij herinneren ons hun kracht, de creativiteit om te overleven en nieuwe culturen te doen ontstaan en hun onophoudelijk verzet tegen hun gevangenschap, mishandeling, onderdrukking en uitbuiting.

Op 30 juni herdenken wij samen de offers die zijn gebracht door onze voorouders. Op 1 juli vieren we de vrijheid; vrijheid van lichaam en vrijheid van geest. Onze activiteiten vinden het hele jaar plaats, met de nadruk op de maand juni.

Door middel van educatie, kunst, cultuur en dialoog willen wij een fundament laten groeien voor een gezamenlijke toekomst op basis van gelijkwaardigheid.

Samen Herinneren, Verwerken en Vooruit. Het samenbrengen van burgers, denkers, wetenschappers, cultuurmakers en bedrijfsleven zien wij als noodzakelijk en wenselijk voor ons doel. Het Comité 30 juni /1 juli Zwolle is onderdeel van een landelijk netwerk van comites die lokaal en regionaal zich inzet voor het hele verhaal van ons koloniaal en slavernijverleden door middel van onder andere educatie, dialogen en podiumkunsten. Daarnaast werkt zij ook samen met landelijk kennisinstituut NiNsee.

Global goals

De Verenigde Naties heeft in 2015 de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs – Sustainable Development Goals) vastgesteld. Dit zijn 17 wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling om onze wereld tot een betere plek te maken in 2030.

unnamed e1687188010502

Neem contact met ons op

Onze doelstellingen