Het bestuur van Stichting Comité 30 juni / 1 juli Zwolle nodigt u uit voor het bijwonen van de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van de Nederlandse trans-Atlantische slavernij. Deze vindt plaats op donderdag 30 juni 2022 van 19:15 tot 20:15 uur. De locatie is Nijkerkenbolwerk in Zwolle, dat is gelegen naast Theater De Spiegel. Voor mensen die slecht ter been zijn, hebben we een beperkt aantal stoelen gereserveerd. Wilt u daarvan gebruikmaken? Stuur dan een e-mail via ons contactformulier en dan staat er een stoel voor u klaar.

Dit jaar staan we ook stil bij het 20-jarig bestaan van het NiNsee. Sinds de onthulling van het Nationaal slavernijmonument in Amsterdam op 1 juli 2002 door de toenmalige Koningin, vindt de Nationale Herdenking in het Oosterpark plaats. Eén van de belangrijkste verdiensten van het NiNsee is dat de Nationale Herdenking Slavernijverleden nu een structureel onderdeel is van de Nederlandse herdenkingsagenda.

Op het programma

Vorig jaar hebben we een succesvolle kick-off gehad in ons eigen Zwolle en streven we naar een jaarlijks terugkerend programma. Het programma van de Zwolse Herdenking bestaat dit jaar uit toespraken door de heer Andries Pieter Heidema (Commissaris van de Koning, Overijssel), performances van o.a. Spesrutu & Luti, Spoken Word en kransleggingen door de Commissaris van de Koning en de voorzitter van onze Stichting.

Het bestuur van de Stichting Comité 30 juni / 1 juli Zwolle stelt uw aanwezigheid zeer op prijs. We kijken ernaar uit u te ontmoeten op deze bijzondere dag.

Jaarlijkse herdenking afschaffing Nederlandse trans-Atlantische slavernij | Amsterdam